keskiviikkona, maaliskuuta 30, 2011

Mikkelin taloudesta

Mikkelin kaupungin hyvästä taloustilanteesta on syytä olla ylpeä. Näin ei nimittäin suinkaan aina ole ollut. Vuosi 2008 oli erityisen vaikea ja silloinen kaupunginhallitus joutui tekemään rankkoja ratkaisuja talouden suunnan muuttamiseksi.

Tiukka menokuri on auttanut siihen, että nyt tulevaisuutemme näyttää valoisalta. Menokurista huolimatta kaupungissa ei ole ryhdytty säästämään itseämme hengiltä, vaan on rohkeasti lähdetty tekemään isojakin investointeja kaupungin vetovoiman ja työpaikkojen turvaamiseksi.

Pelkästään Mikkelin kaupungin päättäjien ansiota tämä nykyinen tilanne ei kuitenkaan ole. Valtakunnassa on eletty matalien korkojen aikaa ja suhdanteet ovat olleet rakentamiselle edulliset. Toisin kuin joskus kuulee kerrottavan, Mikkelin kaupungin hyvä taloustilanne ei kuitenkaan ole "historiallisen sinivihreän hallituksen" aikaansaannosta.

Pikemminkin siitä huolimatta, olemme voineet säilyttää palvelutasomme nykyisellä tolalla ja haasteet ihmisten hoitamiseksi kasvavat yhä. Julkinen terveydenhuoltojärjestelmämme on kokenut tällä hallituskaudella monta kovaa kolausta ja ensi kaudella on enemmän pystyttävä panostamaan yhteisesti rahoitettuihin terveyspalveluihin, jotka myös ovat kaikille aidosti saatavilla.

Ei kommentteja: