lauantaina, maaliskuuta 26, 2011

Vaalirahoituksesta, osa 32

Ylen Itä-Suomen uutiset tekivät juttua vaalirahoituksesta. Näkökulmana oli pienentyneet kampanjat. Minultakin asiaa kysyttiin. Olen ilmoittanut mm. Ylen vaalikoneessa kampanjani suuruudeksi 30 000 euroa ja nyt ihmetellään sen pienentymistä viimekertaiseen verrattuna.

Mitään ihmeellistä siinä ei ole. Selitin asian myös toimittajalle ja tässä vielä kertausta. Mielestäni istuvan kansanedustajan parasta vaalityötä on koko vaalikauden aikana tehty työ. Olen ollut ahkera niin eduskunnassa kuin maakunnassakin ja kiertänyt kaikki kunnat ja omat puolueosastot neljän vuoden aikana moneen kertaan. Tätä työtä ei voi vähätellä myöskään seuraavia vaaleja ajatellen ja sitä eivät voi muut kuin kansanedustajat tehdä.

Kansanedustajan vaalienaluskampanjan tarkoituksena on herätellä äänestäjiä ja muistuttaa siitä, että uurnille on mentävä. Tärkeää on myös kertoa, että ilman ääniä ei yksikään kansanedustaja tule valittua eli entisiä ääniä ei ole pohjalla. Propaganda siitä, että kyllähän istuva kansanedustaja menee läpi varmasti on kilpailijoiden vanha konsti saada entiset kannattajat vaihtamaan uuteen, mutta se on kuitenkin vailla totuuspohjaa. Jaettava äänipotti vaalipiirissä ei ole lisääntynyt, nyt on vaan vakuutettava äänestäjät siitä, että äänestää oikein.

Kampanjaan varaamamme 30 000 euroa on iso summa rahaa, mutta ilman mainostamista ei vaaleissa voi pärjätä ellei ole missi, hiihtäjä tai laulaja ja siksi siihen on suhatuduttava yhtenä reaaliteettina. Meidän kampanjamme jakautuu siten, että oma puolueosastoni Mikkelin Työväenyhdistys osallistuu 20 000 euron panostuksella ja itse hoidan loput.

Toimittaja kysyi työväenyhdistyksen pienentyneen budjetin perään arvellen, että onko yhdistykseltä loppuneet rahat vai eikö ehdokkaaseen enää luoteta? Mitään draamaa ei tästä tilanteesta kuitenkaan ole löydettävissä; yhdistys on edelleen hyvin vakavarainen ja voi harjoittaa poliittista toimintaa niin valtakunnallisella kuin kunnallisellakin tasolla vielä useiden, useiden vaalien ajan. Omaan kansanedustajaan luotetaan ja hänen toimintaansa ollaan tyytyväisiä ja siksi hänet halutaan eduskuntaan toisellekin kaudelle tukea.

Ei kommentteja: