keskiviikkona, maaliskuuta 23, 2011

Vaarallista

Olen oppinut nukkumaan aina vähintään yhden yön yli, mikäli huomaan ärsyyntyväni jostakin ja suunnittelen reagoivani jotenkin. Niin nytkin tein ja ehkä on syytä nukkua vielä toinenkin yö.

Uusin erikoisen kummallinen käänne joidenkin kristillisten toimijoiden taholta alkaa nyt olla sietokykyni rajoilla. Kampanja nuorten "parantamiseksi" homoseksuaalisuudesta kuulostaa ja vaikuttaa julmalta.

Tämänkaltaista syrjintää ja rasismiin ja kiusaamiseen verrattavaa toimintaa on harjoitettu aikuisia ihmisiä kohtaan samalta suunnalta vuosia, sen huipentuessa poliittisen puolueen puheenjohtajan toistuviin julkisiin kannanottoihin oikeasta ja väärästä, hyvästä ja pahasta.

Ev. lut kirkko irtisanoutui myös tästä uusimmasta nuoriin ihmisiin kohdistuvasta kiusaamiskampanjasta, mutta siitä huolimatta tunnen ärsyyntyväni joidenkin aikuisten oikeudesta masinoida kristillisyyden nimissä tämänkaltaisia operaatioita.

Painostamalla, puuttumalla, pelottelemalla, uhkaamalla nuorta ihmistä kesken tärkeän kehitysvaiheen voidaan aikaansaada peruuttamatonta vahinkoa paitsi nuorelle ihmiselle itselleen, niin myös hänen läheisilleen.

Nuorten masentuneisuus ja sen seurauksena tehdyt itsemurhat ovat olleet jatkuvassa kasvussa ja mikäli näitä elämän vaikeita asioita (kasvaminen aikuiseksi) vielä entisestään hankaloitetaan ja aiheutetaan toiseuden ja arvottomuuden tunnetta kristinuskon varjolla, ollaan vaarallisilla vesillä.

Oma käsitykseni kristillisyydestä ei suvaitse tuollaista toimintaa ja mikäli oma kirkkoni ei tästä pysty erkaantumaan riittävän selvästi tai ei pysty vaikuttamaan näiden toimijoiden operointiin, teen niinkuin tuhannet muutkin suomalaiset ovat tehneet. Edellytän kirkoltani toimenpiteitä!

Ei kommentteja: