torstaina, maaliskuuta 10, 2011

City-kommunisti

Hesarissa oli tänään uutisoitu eilistä eduskunnan käsittelyä koskien maankäyttö- ja rakennuslakia. Kummallinen viittaus ja vihjaus vaalirahaa jakaneeseen Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistyksen rooliin esim. Etelä-Savon maakuntakaavassa pisti jutussa silmään.

Julkisuudessa aiemmin olleiden tietojen mukaan, kukaan meistä eteläsavolaisista kansanedustajista ei ollut saanut vaalirahaa tältä yhdistykseltä. Olenkin todennut Etelä-Savon olevan ilmeisesti ainoa maakunta, jota ei pidetä kehittyvänä. Itse en ollut kuullutkaan koko yhdistyksestä ennen kevättä 2008, jolloin asiat alkoivat paljastua koko laajassa mitassaan.

Meidän maakuntakaavaa on valmisteltu pitkään, mutta koko Pieksämäen Ideapark- hankettakaan ei ollut olemassakaan silloin, kun edellisiä eduskuntavaaleja käytiin. Kaavavaraus Pieksämäen Naiskankankaalle on tehty yksimielisessä maakuntavaltuustossa mitä tahansa suurta kaupankeskittymää varten.

Se, että Ideapark -sanana on tullut mukaan meidän kaavasuunnitelmiin ei voi olla perusteena hylätä meidän parhaaksi katsomaamme kaupan sijaintipaikkaa. Tätä nykyä tuskin yrittäjäkään on halukas enää asiaa eteenpäin viemään, mutta meillä maakunnassa on luja usko siihen, että myös Pieksämäen seutu voi kehittyä ja saada uusia työpaikkoja. Siksi kaavamme on parhaillaan valituskäsittelyssä korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Oma menettelyni tämän lain osalta on aivan kirkas; teen juuri niinkuin maakuntavaltuusto on edellyttänyt eli puolustan yhteisiä tavoitteitamme kaikilla käytössäni olevilla keinoilla siellä, missä päätökset asiasta tehdään. Tätä kutsutaan sitoutumiseksi.

Tämän asian ympärillä on syyllistytty moniin muihinkin ylilyönteihin. Asian henkilöittäminen maakuntajohtajaamme asiattomalla tavalla on ollut erikoista. Yhtä hyvin minäkin voisin epäillä helsinkiläisen ministerin kytköksiä paikallisiin yrittäjiin, koska meidän maalaisten vähäiset rahat halutaan väkisinkin imuroida Helsingin kauppoihin. Tai yhtä hyvin voisin epäillä ministeriä kokoomuksen valeasussa pyöriväksi city-kommunistiksi, joka haluaa valtion ohjaavan yksityisten yritysten sijoittumista ja pärjäämistä. Mutta en tietenkään syyllisty moisiin asiattomuuksiin:)

Ei kommentteja: