torstaina, maaliskuuta 10, 2011

Sammakkoprinsessa

Jo on aikoihin eletty. Pääministeri Kiviniemi päästi nimittäin eilen suustaan jättimäiskokoa olevan rupisammakon moittiessaan eduskunnan täysistunnossa oppositiota epäisänmaalliseksi.

Isänmaallisuus on meille suomalaisille herkkä ja tärkeä asia. Tiedämme, mitä uhrauksia edelliset sukupolvet ovat tehneet puolustaessaan meidän kaikkien yhteistä isänmaata. Niitä uhrilaskuja maksetaan monessa perheessä esim. sotaorpojen osalta vieläkin.

Siksi Kiviniemen heitto tuntuu erityisen loukkaavalta. Itse asiassakin hän oli erikoisen väärässä. Kyllä meidän parlamentaariseen järjestelmään kuuluu se, että oppositiolla on oikeus eduskunnassa kysyä ja saada vastauksia sellaisiin asioihin, joita hallituksen huoneissa kansalaisten päänmenoksi suunnitellaan. Se ei todellakaan ole epäisänmaallisuutta.

Mahdollinen anteeksipyyntö ei poista sitä, että hän paljasti ajattelevansa noin. Eilisen esiintymisen jälkeen joutuu tunnustamaan, että edellinen pääministeri taisi kaikkine inhimillisine ongelmineen ollakin ihminen.

Ei kommentteja: