tiistaina, elokuuta 19, 2008

Iättömät demarit

Sunnuntaina oli Savonlinnassa runsas joukko aatteellisia ihmisiä koolla. Savonlinnan Työväenyhdistyksen avoin kokous pidettiin yhdistyksen kesäpaikassa Taipaleenniemellä. Vieraaksi oli saatu puoluesihteeri Ari Korhonen. Hänen alustuksensa pohjalta keskustelu käytiin vilkkaana ja oli tosi kiva nähdä, että ympäristökuntien demarit olivat hyvin edustettuina.

Korhonen otti myös kantaa siihen ikuisuuskysymykseen, jota järjestökentässämme usein pohditaan; mistä saada nuoria mukaan toimintaan. Korhonen yllätti minut myönteisesti. Itse olen myös mieltänyt meidän liikkeemme perinteisesti olevan TYÖVÄEN puolue eli tavallisten työikäisten yhteenliittymä. Työväen etuja ajamaan puolue alunperin on perustettukin. Näin Korhonenkin oli asian ajatellut eikä siksi ollut kovin huolestuneen kuuloinen nuorten määrästä puolueessamme.

Nuoruusvuosien etsimisen ja ammatteihin valmistumisen jälkeen alkaa suurinta osaa ihmisistä kiinnostaa myös yhteiskunnalliset asiat. Perheellistyminen ja vastuun kantaminen omasta elämästään herättää monet miettimään asioita laajemminkin. Siksi on yhä luontevaa, että puolueeseemme liitytään aikuisena.

Toisilla puolueilla on nuoriso- ja opiskelijajärjestöt, jotka paljolti keskittyvät erilaisten tapahtumien järjestämiseen (puolueen varoilla) ja hauskanpitoon. Sekin on ihan ok, jäähän sieltä aina joku puolueiden toimintaan myös mukaan. Itseisarvo nuoruus ei kuitenkaan poliittisissa liikkeissäkään ole. Tärkeintä on ajatus ja sitoutuneisuus yhteisiin tavoitteisiin. Ikä ei voi olla meriitti, mutta ei myöskään rasite. Näin voin perustellusti sanoa, olenhan itse liittynyt puolueeseen 18-vuotiaana ja ollut toiminnassa mukana lapsesta lähtien.

Ei kommentteja: