maanantaina, elokuuta 04, 2008

Kunnallisvaalit

Eilen illalla kokoontui Etelä-Savon sd. piirin piirihallitus. Kunnallisvaalikampanja alkaa hahmottua. Oikeistohallitus antaa meille onneksi hyvät eväät menestyä kuntavaaleissa. Kunnalliset palvelut ovat ne, joista tavalliset ihmiset ovat kiinnostuneita ja tällä hetkellä myös huolestuneita.

Vaalit ovat siis lokakuussa. Meiltä kansanedustajilta on kyselty eri tiedotusvälineiden toimesta aikeistamme asettua kuntavaaleissa ehdolle. Aion asettua ehdolle Mikkelin kaupunginvaltuustoon. Tässä asiassa olen aivan eri mieltä, kuin suuresti arvostamani kollega Liisa Jaakonsaari, joka lausui jossakin lehdessä, että kansanedustajien tulee tietää kotikuntansa asiat muutenkin kuin olemalla valtuustossa.

Itse näen asian siten, että kansanedustajan tulee kantaa vastuu eduskunnassa tekemistään päätöksistä ja ollaa kunnallisella tasolla puolustamassa ihmisten arkea. Olisi liian helppoa jos eduskunnan huonoja ja kuntataloutta heikentäviä päätöksiä ei olisi kansanedustajana paikallisella tasolla näkemässä. Toisaalta, pystyäkseen ajantasaisiin päätöksiin eduskunnassa, on oltava todellinen tuntuma kuntien asioihin.

Tänäiltana kokoontuu Mikkelin Työväenyhdistyksen johtokunta tekemään oman suunnitelmansa kunnalisvaalien osalle. Tiedossa on jo nyt varsin hyvä joukko innokkaita ehdokkaita tarttumaan haastaviin tehtäviin Mikkelin kaupungin luottamushenkilöorganisaatiossa.

Ei kommentteja: