sunnuntaina, elokuuta 10, 2008

Objektista subjektiksi

Nyt olen muutaman viikon ajan koettanut saada muodostettua itselleni käsitystä siitä, miten eri puolueet meillä kesälomillaan ovat tehneet ulostulojaan. Olen tietenkin ollut ainoastaan vanhojen lehtien varassa ja niitä olenkin urakalla lueskellut.

Yhteistä kaikille lehdille on se, että väittävät tätä kesää vaisuista vaisuimmaksi. Ehkä siitä syystä on pienistäkin asioista täytynyt löytää draamaa ja jutunjuurta. Eniten olen ihmetellyt sitä intoa, jolla meidän uutta puheenjohtajaa ollaan jo koetettu nujertaa.

Urpilaista on syytetty näkymättömyydestä ja uusien avauksien puutteesta. Itse olisin enempi huolissani jos hän olisi viettänyt heinäkuun lausuntoja jaellen, kun kaikki tiedämme heinäkuun Suomessa olevan lomailun ja rentoutumisen aikaa. Sitä tarvitsevat myös demaripoliitikot.

Tietenkin ärsyynnyin siitä tavasta, jolla lehtien mukaan pääministeri Vanhanen oli kommentoinut SDP:n puheenjohtajan sanomisia Porin keskustelutilaisuudessa. Vanhasen asenne kertoo ikävästi siitä, että hänellä on ongelma. Ongelma nimenomaan sen suhteen, kuinka suhtautua nuoreen naiseen asiallisesti ja tasaveroisesti.

Tähän asti tiedämme hänen olevan kiinnostunut itseään huomattavasti nuoremmista naisista seurustelukumppaneina. Nuoren naisen kohteleminen objektina on harmittavan tyypillistä vanheneville miehille. Silloin, kun nainen on itse toimija eli subjekti, on asennevammaisilla miehillä opiskelun paikka. Viisaana miehenä varmasti Vanhanenkin tämän asian pian oppii ja opettajankoulutuksen omaavana naisena Jutta Urpilainen voi häntä tarvittaessa vähän opettaa:)

Ei kommentteja: