tiistaina, elokuuta 19, 2008

Messumatkailua

Mikkelin kaupunginhallitus on tehnyt perinteisen kesäretken asuntomessuille. Tästä on nyt noussut hirveä haloo. Meitä kaupunginhallituksen jäseniä jaotellaan sen mukaisesti hyviin ja huonoihin, kuka retkellä oli mukana ja kuka ei.

Asuntomessumatkat ovat olleet kaupunginhallituksen kätevä tapa tutustua toisiin kaupunkeihin. Retket on aina hyvin suunniteltu ja toteutettu siten, että ohjelmaan kuuluu paitsi messualueella vierailu niin myös ko. kaupungin asioiden esittelyä. Nämä ovat olleet aina todella hyödyllisiä reissuja ja varmasti hintansa väärttejä nimenomaan kaupungin kehittämisen kannalta.

Aikaisemmin matkat on toteutettu päivän mittaisina, mutta tänä vuonna pitkien etäisyyksien vuoksi yöpyminen oli välttämätöntä. Omien työesteideni vuoksi en päässyt matkalle mukaan, mutta olen mielenkiinnolla saanut jo kuulla, mitä ideoita matkalaiset ovat mukanaan tuoneet.

Mielestäni sellainen ajattelutapa, että kaupungin luottamushenkilöt ja virkamiehet tulisi lukita omaan kaupungintaloonsa pyörimään keskenään, on vähintäänkin erikoinen. Etenkin tilanteessa, jossa kaikenlainen kehittäminen ja uusien ideoiden saaminen toimintojemme turvaamiseksi jatkossakin on välttämätöntä.

Tiedän eräänkin kunnan, jossa luottamushenkilöt ja kuntalaiset ovat huolissaan, mikäli kunnanjohtajan auto seisoo liikaa kunnantalon pihalla. Oman kunnan ja kuntalaisten eteen toimiminen vaatii kunnan rajojen ulkopuolella liikkumista. Sama pätee pienemmässä mittakaavassa myös luottamushenkilöihin.

Ei kommentteja: