sunnuntaina, elokuuta 10, 2008

Kulttuuririentoja

Mikkeliläistä katukuvaa ovat viikonlopun ajan värittäneet pitkin poikin vaeltaneet musiikin ystävät. Visulahden matkailukeskuksessa on jälleen pidetty onnistunut tapahtuma, Jurassicrock. Järjestäjien mukaan tilaisuudella oli huonosta säästä huolimatta paljon kävijöitä ja se on hyvä.

Savonlinnan Balettijuhlat ovat myös pääsemässä jaloilleen. Esityksiä on kehuttu, ainoastaan Olavinlinnan kattorakennelma on aiheuttanut ongelmia. Savonlinnan Oopperajuhlien kulttuuritarjontaa siis sopii hyvin täydentämään balettijuhlat.

Mikkelin Teatterilla puolestaan on ongelmia. Kävijämäärät ovat kuluneena vuonna jääneet tavoitteista. Tilanne on sikäli erittäin ikävä, että teatterin talous rakentuu pitkälti (liian pitkälti) lipputulojen varaan. Teatterinjohtajan mukaan ohjelmistovalinnat eivät ole olleet onnistuneet. Olen samaa mieltä.

Itse jätin tänä vuonna kesäteatterin väliin, sillä Heikki Turusen tekstit ovat omaan makuuni liian paljolti rivouksiin ja kiroiluun painottuvia. Kesäteatterin tulisi mielestäni olla kevyttä, viihdyttävää ja sellaista, johon voisi mennä koko perheen voimin. Tänä vuonna näin ei Mikkelissä voinut tehdä.

Mikkelin Teatterissa ollaan useana vuotena onnistuttu tekemään ohjelmistosta monipuolinen. Niin uskon ennakkotietojen perusteella tänäkin vuonna käyvän. Tarvitaan musiikkia, kevyttä farssia ja vakavampaa näytelmää. Ohjelmatietojen mukaan juuri tällaista monipuolista valikoimaa alkavalle kaudelle onkin luvassa. Odotan innolla syksyä ja teatterikauden alkamista!

Eräänlaista kulttuuria harrastimme Onnin kanssa eilenkin. Kinolinnassa oli vierekkäisissä saleissa meille molemmille sopivat näytökset samaan aikaan. Liekö sattumaa vai tarkoituksella ajateltu, mutta erittäin kätevää oli olla samanaikaisesti elokuvissa. Onni nautiskeli Pandan seikkailuista ja minä herkistelin Mamma Mia -elokuvan ja Abba-musiikin parissa.

Ei kommentteja: