maanantaina, elokuuta 25, 2008

Järjen voitto?

Paavo on suuttunut. Mielestäni ihan syystäkin. Ex-pääministeri Paavo Lipponen (sd.) aloittaa ns. konsulttina kansainvälisessä projektissa, jossa Suomen etu ei ole ihan vähäinen. Tätä vuoden kestävää toimeksiantoa on irvailtu ja arvailtu kaikissa medioissa. Samanaikaisesti kuulimme ex-pääministeri Esko Ahon (kesk) seuraavista liikkeistä kansainvälisen yhtiön palvelukseen. Tämä tieto otettiin vastaan lähes hartaalla kunnioituksella.

Nyt Paavo Lipponen on ilmoittanut jättävänsä kaikki kotimaiset luottamustehtävänsä. Harmi.
Pienenä kansana meillä ei ole varaa jättää käyttämättä kokeneita ja päteviä henkilöitä. Puoluepoliittinen toiminta ja menneisyys tuntuu joissakin tapauksissa olevan rasite ja kuvitellaan, ettei näillä ansioituneilla vaikuttajilla olisi enää meille muille mitään annettavaa. Maailmalla ajattelutapa on ihan toinen ja se näkyy myös Euroopan politiikassa.

Lueskelin eräänä yönä Lipposen kirjaa "Järki voittaa". Kirja leimattiin heti sen ilmestyttyä kaunaiseksi ja joksikin älykköluetteloksi. Leimaus on mielestäni vähintäänkin hutera. Itse luin kirjan ajatuksella ja mielenkiinnolla. Pohdiskelu älykkyyden ja inhimillisyyden, arvojen ja asenteiden ristikkäisyyksistä pistivät ajattelemaan. Kappaleet menneisyyden ja nykyisyyden yhtäläisyyksistä olisivat tarpeellista luettavaa jokaiselle suomalaiselle.

Ei kommentteja: