maanantaina, elokuuta 04, 2008

Uutiset vähissä

Kesän kuluessa ovat yleensä uutiset varsin vähissä. Julkkisten häitä ja eroja toki sattuu kesälläkin, joten niistä riittää palstan täytettä viikkotolkulla, mutta varsinaisia yhteiskunnallisia linjauksia ei kovin paljoa kesäkaudella saada.

Uutta puheenjohtajaamme Jutta Urpilaista on jo ehditty moittia näkymättömyydestä, mutta itse olen aivan levollisella mielellä. Luulen, että hänkin on muutaman viikon loman ansainnut ja kerää voimia syksyn koitoksiin.

Puheet siitä, että hänen tärkeysjärjestyksensä puolueen linjauksissa ovat toisenlaiset kuin edeltäjillään, pitävät paikkaansa. Vihdoin sosialidemokraateilla on puheenjohtaja, joka nostaa meille kaikille tärkeät perhepoliittiset kysymykset kärkeen.

Perheiden hyvinvointi koskettaa meitä kaikkia ja perheiden pahoinvointi on asia, joka täytyy saada loppumaan. Yhteiskuntamme talous ei sitä kestä ja edes sen tulisi olla perustelu, jonka maamme oikeistohallituskin voisi allekirjoittaa.

Uuden ajan johtajuuteen kuuluu mielestäni myös se, että vastuita jaetaan useammalle. Meillä on eduskuntaryhmässä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita ja kokeneita ulko- ja turvallisuuspoliittista asioista. He voivat vallan mainiosti antaa oman panostuksensa puheenjohtajan tueksi puolueen hyväksi.

Mielikuva siitä, että ainoastaan niin sanotut kovat ulko-ja turvallisuusasiat tai talousasiat ovat todellisten vaikuttajien paikkoja, on vanhanaikaista. Sovinistista puolestaan on se, että ihmisiä lähellä olevat ja inhimillisesti katsoen tärkeät asiat luokitellaan pehmeiksi ja naisten jutuiksi.

Ei kommentteja: