sunnuntaina, elokuuta 31, 2008

Nuorisoliike

Tänään olimme Työväenyhdistyksen porukan kanssa palelemassa Mikkelin Mäntyniemessä. Kylmästä pohjoistuulesta huolimatta paistoimme makkaraa ja kävimme keskustelua kaupungin asioista ja tulevista kunnallisvaaleista. Mikkelin työväenyhdistyksen jäsenistä 11 on lähdössä mukaan vaaleihin ja se on enemmän kuin pitkiin aikoihin. Vaikuttaminen siis kiinnostaa ihmisiä!

Äänestysiän laskemista 16-vuotiaille on aina silloin tällöin ehdotettu. Niin kuluneella viikollakin. Itse haluaisin pitää äänestämisen sidottuna täysi-ikäisyyteen. Seurakuntavaaleissa asiaa tullaan kokeilemaan muutaman vuoden päästä ja se onkin järkevää. Juuri rippikoulun käyneinä nuorilla on tiivis yhteys seurakuntaan ja oman seurakunnan asioihin vaikuttaminen on tärkeää.

Mikäli joidenkin mikkeliläisten demareiden ajatus siitä, että ns. demarinuorten ikähaitaria venytetään toisesta päästä, yleistyy maassamme, niin nuorten osuus puolueessa kasvaa kohinalla. Näin näppärää tapaa ei ole vielä ymmärretty edes kokoomuksessa. Tällä hetkellä demarinuoriksi on kelpuutettu alle 30-vuotiaat, mutta tietenkin vanheneminen kohtaa meitä kaikkia ja nyt yli kolmekymppiset entiset demarinuoret haluavat pysyä nuorina jatkossakin.

Ei kommentteja: