tiistaina, syyskuuta 02, 2008

Keppiä ja porkkanaa

Olimme viime lauantaina SDP:n kunnallisjärjestön kanssa torilla. Puolueemme aloitti ns. politiikan viikon, jonka aikana on käynnistellä ympäri maata kunnallisvaalikampanjoita. Kylmä keli meinasi kangistaa porukat, mutta kovasti asiaa ihmisillä tuntui olevan.

Tori oli täynnä myyjiä ja toinen toistaan ihanempia kanttarelli- ja marjakojuja. Myös porkkanoita oli ajankohtaan kuuluen tarjolla.

Keppiä meinasin saada ihan konkreettisesti, kun vanhempi rouvashenkilö purki tuntojaan. Ensimmäistä kertaa näillä vuosien mittaan pidetyillä toritilaisuuksilla koin todellista uhkaa. Rouva oli erittäin sydämistynyt kaupunkimme tavasta hoitaa omaishoitajien asioita ja kävelykeppi alkoi kohota aina vaan korkeammalle. Keskustelumme ei päässyt etenemään, koska en saanut suunvuoroa ja toisaalta olin rouvan kanssa ihan samaa mieltä. Syyllinen en kuitenkaan huonoon tilanteeseen ole.

Kohtaaminen Mikkelin torilla vaan kertoo siitä, kuinka paljon ihmiset tällä hetkellä kärsivät. Puheet asioiden huonosta tolasta tulisi ottaa todesta myös valtakunnan hallituksessa ja hallituspuolueissa. Valta on tällä kertaa heillä ja sitä pitää ymmärtää käyttää oikein. Nykymenolla menemme huonoon suuntaan.

Ei kommentteja: