lauantaina, syyskuuta 06, 2008

Pekkarinen-Sutela

Tämän viikon torstaina ja perjantaina pidettiin Mikkelin Anttolanhovissa Itä-Suomen huippukokous. Kokoukseen on kerätty kaikki itäsuomalaiset maakuntahallitukset, kansanedustajat ja maakuntaliittojen virkamiehet. Ohjelma oli tiivis ja laadukas.

Torstaina pääpaino oli Itä-Suomen ja Venäjän yhteistyökuvioissa. Alustajina oli niin suomalaisia metsäteollisuuden kuin liikenteenkin ammattilaisia sekä venäläisiä asiantuntijoita. Suomen Pankin edustajana päivillä oli Pekka Sutela. Hänen esityksensä keskittyi Venäjän ja Suomen väliseen kauppaan ja suhdanteisiin yleensäkin. Rutinoitunut luennoitsija kertoi yleisölle hyvin mielenkiintoisesti ja elävästi talouden kiemuroita.

Väkisinkin ajatukseni palasivat kauas omaan menneisyyteeni. Yritin pakon edessä ymmärtää kirjaa Kansantaloustiede I. Kirjan tekijät olivat juuri Pekkarinen-Sutela. Vihasin noita miehiä silloin ja ihmettelin, kuinka joku pystyy niin vaikealla tavalla asiat esittämään. Sutelan suullinen esitys nyt Mikkelissä oli aivan toista maata. Jopa minä koin ymmärryksen tunteita!

Ei kommentteja: