sunnuntaina, syyskuuta 14, 2008

Syysmarkkinat

Eilen olimme SDP:n Mikkelin kunnallisjärjestön kanssa Sadonkorjuu-markkinoilla Torilla. Mikkelin Työväenyhdistyksen porukat huolehtivat kahvituksesta ja kuuma kahvi maistuikin hyvin kylmässä kelissä. Ihmisiä kävi satoja ja asiaa riitti.

Puoluesihteeri Ari Korhonen on visiitillä itäisessä Suomessa ja piipahti Mikkelissäkin eilen. Ari on kiva tyyppi ja kansalaistenkin on häntä helppo lähestyä. Oma torilla oloaikani meni entiseen malliin ihmisten huolia kuunnellessa.

Vanhustenhuolto puhututtaa. Viime päivinä on ollut Länsi-Savossa paljon juttuja ja mielipiteitä siitä, kuinka kehnolla mallilla kaupunkimme vanhustenhuolto oikein on. Itse voin asian täysin vahvistaa, olinhan muutama viikko kahden työvuoron verran Pankarannan vanhainkodissa.

Ei riitä, että asia todetaan ja ymmärretään. Vanhustenhuollon ongelmat ratkeavat helposti ja pikaisesti; valtiolta enemmän rahaa kuntiin! Miksi hallituspuolueiden edustajat eivät halua tätä tehdä? Tietenkin siksi, että heidän kannattajillaan on varaa huolehtia omien ikääntyvien vanhusten hoidosta yksityisissä laitoksissa tai ostaa apua yksityisesti kotiin. Pientä eläkettä saavilla ei tätä mahdollisuutta ole ja eikä useasti heidän lapsillaankaan.

Ei kommentteja: