maanantaina, syyskuuta 08, 2008

Signora Hyssälä

Ministeri Liisa Hyssälä (kesk.) on hänkin näemmä käynyt reisussa; Italiassa. Tämän päivän Hesarissa kerrottiin "mielenkiintoisesta" tavasta toteuttaa sairaanhoitoa italialaisittain. Ministeri mietiskelee nyt, voisiko samaa mallia toteuttaa Suomessakin.

Lehtijutun mukaan, Italiassa julkisin varoin sairaaloissa toteutetaan ainoastaan hoitoon ja lääkitsemiseen liittyvät toimenpiteet. Kaikki muut hoidetaan yksityisesti ja asiakkaan mieltymysten mukaan. Muuten tietysti ihan jees, mutta kuinka käy niiden potilaiden, joilla ei ole varaa tilata yksityiseltä aterioita, siivousta tai apua puhtaudessa...??

Suomen julkinen terveydenhuolto on perustunut siihen, että yhteisesti verovaroilla pystytään turvaamaan kaikille sairaille samat mahdollisuudet laadukkaaseen hoitoon ja esimerkiksi sairaalajakson aikana terveellinen ravinto ja muu hoiva. Ihan ensimmäisenä en lähtisi hakemaan tasavertaisuuden tai tasa-arvon mallia Italiasta, vaikka muutoin mukava maa onkin.

Toivottavasti ministeri Hyssälä malttaa nyt pysyä kotomaassa, eikä lähde hakemaan ideoita terveydenhuoltomme järjestämiseksi ainakaan Amerikasta !!!

Ei kommentteja: