torstaina, syyskuuta 18, 2008

Kapuloita rattaissa

Muutoin päivä jatkui suunnitellusti. Seuraavana tulilinjalla hallitusaitiossa oli peruspalveluministeri Risikko (kok.). Hänen ymmärtäväistä linjaansa olemme saaneet kuulla jo vuoden päivät. Hän kyllä toteaa pohjalaisittain varsin suoraan kaiken olevan pielessä ja valaa uskoa meihin tollikoihin, että kyllä asiat ovat hoidossa.

Salikeskustelussa kollega Sirpa Asko-Seljavaara (KOK) oikein terästäytyi ja laittoi parastaan. Tavan mukaan hän haukkui opposition ja sai aikaan lähes kaaoksen. Hänen väitteensä opposition vääristelystä ja typeryydestä ylitti (tai alitti) kaiken siedettävän rajan.

Suurimpana ristiriitana tuntuu olevan se, että kunta-valtio-suhde on kriisissä. Valtion suulla annetaan hyviä kehotuksia ja lupauksia ja myös tehtäviä, mutta köyhien kuntien on niitä vaikea toteuttaa. Ministeri Kiviniemi (kesk) ei omassa puheenvuorossaan antanut yhtään lisää toivoa meille kuntapäättäjille. Vielä ilkeävät kasvukeskuksien kansanedustajat huutaa sitä, kuinka kuntapäättäjät eivät ymmärrä tehdä oikeita päätöksiä kunnissa.

Ei kommentteja: