keskiviikkona, syyskuuta 03, 2008

Lintukoto

Nyt se on löytynyt, Lintukoto nimittäin. Piipahdin tänään mikkeliläisessä Ihastjärven koulussa ja olin vaikuttunut. Ihastjärven kyläkoulu sijaitsee noin 20 km päässä keskustasta ja oppilaita tässä alakoulussa on n. 50. Opetusta annetaan eskareista kuudesluokkalaisiin.

Kolmeopettajainen koulu on pieni, mutta tehokas. Kaikilla opettajilla on erityispätevyys johonkin aihealueeseen, esimerkiksi erityisopetukseen tai tekniseen työhön. Koulun oma keittäjä pitää huolen oppilaiden hyvästä ja tasokkaasta ruuasta.

Suurimman vaikutuksen sai aikaan koulun ilmapiiri. Huolimatta siitä, että koulukiinteistö on ala-arvoisessa kunnossa ja remonttia ollaan viivästelty, huolimatta lomatuspäätöksistä ja koulunkäyntiavustajien puuttumisesta, tässä koulussa tehdään innolla laadukasta työtä lasten hyväksi.

Kouluverkkosuunnitelmissa tulee antaa Ihastjärven koululle suurempi rooli ja kun remonttipäätöksiä tehdään, tulee Ihastjärven koulu rakentaa sellaiseksi, joka pystyy palvelemaan suurempaa osaa pohjoisen alueen lapsista.

Omassa mielessäni kimurantit pohjoisen alueen koulujärjestelyt alkavat nyt olla paketissa. Mielenkiinnolla odotan yhä koulutilatyöryhmä II:n raporttia ja sitä, kuinka ajatukseni osuvat yksiin ryhmäläisten kanssa.

Ei kommentteja: