keskiviikkona, syyskuuta 24, 2008

Soutaen Sulkavalle

Ruskaretkeni jatkui (autolla tosin) tiistaiaamuna Sulkavalle. Sulkava tunnetaan tietenkin soutupitäjänä, mutta on siellä paljon muutakin. Kunta oli ystävällisesti järjestänyt jälleen hyvän ja napakan ohjelman, jonka lomassa kävimme läpi paljon ajankohtaisia asioita.

Aamun aloitimme tutustumalla päiväkoti Touhulaan, joka on upeasti remontoitu vanha koulurakennus ihan keskellä kunnan "keskustaa". Päivähoito tuntuu olevan Sulkavalla mallillaan, parantamisen varaa tietenkin aina on. Erityislastentarhanopettajalle olisi tarvetta myös Sulkavalla.

Uuden yrittäjän intoa oli mukava katsella, kun vierailimme SV-Elements Oy:n uusissa tiloissa. Yhteistyö yrittäjän ja kunnan kesken on sujunut hyvin ja nyt kymmeniä työntekijöitä työllistävä yritys tekee tulosta Sulkavalla. Hieno asia.

Paikallisia sosialidemokraatteja tapasin työväentalolla järjestetyssä tilaisuudessa iltapäivällä. Kiva oli taas nähdä paljon tuttuja. Totesimme yhdessä tämän kunnan osalta, että kaikki on varsin hyvin mallillaan ja rohkenin kehua heidän uudehkoa kunnanjohtajaa (kepu). Keskustelumme kumpuilikin niin vilkkaana, että myöhästyin Mikkelin kaupunginhallituksen kokouksesta vähän.

Ei kommentteja: