lauantaina, syyskuuta 06, 2008

Sivistystä Etelä-Savoon

Eduskuntaryhmä kokoontui menneellä viikolla. Kokouksessa tehtiin vihdoin viralliset päätökset muutoksista valiokuntiin. Muutokset aiheutuivat puoluejohdon vaihdoksista. Jutta Urpilaisen tultua valituksi puheenjohtajaksi, joutui hän jättämään joitakin tehtäviä. Sivistysvaliokunnan jäsenyys oli yksi näistä.

Edellisen kerran eteläsavolainen kansanedustaja sivistysvaliokunnassa oli Erja Lahikainen (sd.). Hänen kautensa ajoittuu 1990-luvun alkuun, aikaan jolloin mm. ammattikorkeakoulujärjestelmä on alkanut. Oma valintani Jutan paikalle sivistysvaliokuntaan oli eduskuntaryhmän työvaliokunnan yksimielinen esitys ja hyväksyttiin siis nyt ryhmän kokouksessa. Eduskunnan täysistunto tulee tekemään varsinaiset päätökset valiokuntamuutoksista pian.

Sanomattakin on selvää, että otan uuden tehtävän vastaan suurella mielenkiinnolla. Koulutus- ja kulttuuriasiat ovat meidän maakunnalle todella tärkeitä ja on hyvä, että tässä valiokunnassa on vihdoin myös eteläsavolaista näkökulmaa. Itselleni nämä asiat ovat myös niitä, jotka taustani vuoksi parhaiten hallitsen ja jotka demarina miellän ihmisille arvokkaiksi. Ilman muuta olen myös tyytyväinen siitä luottamuksesta, jota eduskuntaryhmä tällä tavalla minua kohtaan osoittaa.

Toivottavasti tyytyväinen on myös paikallisen sd-lehden (Vapaus) päätoimittaja. Hän nimittäin povasi lehdessään hyvissä ajoin ennen viime eduskuntavaaleja, että en tule saamaan mitään merkittäviä valiokuntapaikkoja. Jäsenyydet ympäristövaliokunnassa ja sivistysvaliokunnassa sekä varajäsenyys hallintovaliokunnassa ovat kenen tahansa muun mielestä merkittäviä, etenkin ensimmäisen kauden edustajalle varsinkin tilanteessa, jossa valiokuntapaikkojemme määrä putosi huomattavasti. Noh, lohdutan päätoimittajaa vanhalla tiedolla siitä, että ennustaminenhan tunnetusti on vaikeaa...

Ei kommentteja: