keskiviikkona, syyskuuta 03, 2008

Enonkoskella

Maanantai-iltana aloitettiin kunnallisvaalitaisto pienessä Enonkosken kunnassa. Enonkoski sijaitsee noin 30 km:n päässä Savonlinnasta ja Mikkelistä matkaa kertyy siis noin 140 km. Olin paikallisen työväenyhdistyksen vieraana tilaisuudessa ja ajomatka oli ajamisen väärtti. Keskustelu oli vilkasta, rakentavaa ja periaatteellista. Tilaisuus oli päivän parasta antia ja jälleen kerran huomasin ajattelevani sitä, kuinka mukavaa työtä saan tehdä.

Savonlinna ja Enonkoski ovat käyneet kuntaliitosneuvotteluja, mutta enonkoskelaiset päättivät jatkaa omana kuntanaan. Enonkoskella on siihen hyvät mahdollisuudet. Talous on mallillaan ja ihmiset tyytyväisiä palveluihin. Uusia kehittämishankkeita on vireillä ja yhteistyötä naapurikuntien kanssa pystytään hyvin tekemään.

Kävin vieraisilla 94-vuotiaan sukulaismiehen palvelutaloasunnossa ja täytyy mikkeliläisenä kadehtien todeta, että tässä kunnassa on ymmärretty vanhusten parasta. Sukulaismies Antti Kuuramaa kahvitti meidät viihtyisässä asunnossaan ja kertaili niitä kymmeniä vuosia, joita hän on Enonkosken kunnallispolitiikassa saanut aikoinaan olla mukana. Demarina tietenkin.

Ei kommentteja: