tiistaina, syyskuuta 16, 2008

Luottamusbudjetti

Meidän puolueen ryhmäpuheenvuoron piti puheenjohtaja Urpilainen. Sali hiljentyi kuuntelemaan ja syytä olikin. SDP:n puheenvuorossa eriteltiin asiallisesti ne kohdat, joihin halusimme muutoksia. Pääpiirteissään suurin ristiriita on siinä, kuinka rahaa veronkevennyksinä jaetaan hyvätuloisille. Me olisimme jakaneet jaettavan päinvastoin.

Kuntataloudet jätetään pulaan ja budjettiesityksessä ei lisää valtionosuuksia ole luvassa. SDP:n budjetissa näitä haluttaisiin lisätä. Kunnat kuitenkin huolehtivat ihmisten palveluista ja se ei onnistu ilman rahaa.

Valtiovarainministeri pitää juuri parhaillaan kommenttipuhetta salissa (seuraan työhuoneessa) ja ainakin puheen alussa kertaa entisiä puheita ja haukkuu entisiä hallituksia. Hankkeet ja työryhmät hänen puheessaan vilisevät, mutta lisää rahaa ei ole luvassa vieläkään.

Oma puheenvuoroni on tällä hetkellä järjestyksessä 93. ja ehdin sitä tässä illan mittaan hyvin kirjoitella. Puheenvuorot jatkuvat tänään 22 asti ja jatkuvat huomenna aamulla klo 10.00. Kannattaa siis seurata salikeskustelua huomennakin netistä.

Ei kommentteja: