keskiviikkona, syyskuuta 24, 2008

Ruskaretkellä

Sunnuntaina vietettiin Haukivuoren Työväenyhdistyksen syntymäpäiviä. Sata vuotta tuli täyteen siis sielläkin. Ajomatka Mikkelin laitakaupungille ihanassa auringonpaisteessa sujui hyvin; tuntui ihan kuin olisi ollut ruskaretkellä.

Juhlat Haukihallissa olivat tyylikkäät. Hyvää musiikkia, katsaus menneisiin ja toiveikkaita sanoja tulevaisuuteen. Mukava oli kuulla (ja lukea historiikista) siitä ponnistelusta, jota Työväenyhdistys 1970-luvulla paikkakunnan ihmisten eteen teki.

Yhdistys nimittäin oli huolestunut vanhusten ja vähävaraisten heikoista asunto-oloista ja rakennutti kerrostalon tätä pulmaa helpottamaan. Talo on edelleenkin pystyssä ja asukkaat tyytyväisiä. Talkoohenkeä ei haukivuorelaisilta ole puuttunut. Tästä oli osoituksena myös kunniamerkkien saajien pitkä rivi.

Sekä merkin saajista että historiikista kävi ilmi se, että työväenaate todellakin kulkee perheessä ja suvussa. Samaa sukua olevia ihmisiä on Haukivuorenkin työväenyhdistyksen kantavissa voimissa ollut läpi vuosikymmenten.

Ei kommentteja: