keskiviikkona, syyskuuta 17, 2008

Poliittinen puhe

Tänään olemme aamusta asti käyneet täysistuntoa, jossa on jatkettu eilen alkanutta talousarviokeskustelua. Värikästä ja sähäkkää keskustelua, jota välillä vauhdittavat ministereitten omat alustukset.

Vastakkain tässä matsissa ovat olleet hallituspuolueiden ja oppositiopuolueiden edustajat. Omasta mielestäni olemme pärjänneet hyvin. Vastauspuheenvuoroja on vaikea saada, itsekin yritin saada vastattua edustaja Puumalan (kesk.) ihmettelyihin edellisten hallitusten toimista. Varapuhemies Koskinen (sd.) ei puheenvuoroa antanut.

Varsinaisen budjettipuheenvuoron sain pidettyä juuri ennen ministeri Lehtomäkeä, klo 16.55. Puheenvuorojen pituus on rajattu viiteen minuuttiin ja on tosi vaikea saada niin lyhyeen aikaan sanottua edes tärkeimmät. Ilmeisesti onnistuin hyvin, koska puheenvuoroni aiheutti kepulaisissa voimakasta elämöintiä ja joku konkareista huusi puheeni olleen POLIITTINEN.

Voi hyvänen aika; luulin että olemme kaikki jotenkin edes silloin tälllöin POLIITTISIA. Ehkä olen tämänkin asian ymmärtänyt väärin:) En siitä huolimatta vielä muuta ymmärrykseni suuntaa.

Tänään istunto jatkuu samalla kaavalla iltakymmeneen ja aamulla alkaa opetusministeri Sarkomaan (kok.) puheenvuorolla klo 10. Sateinen ja harmaa keli ulkona ei houkuttele poistumaan talosta, joten teen vielä hetken hommia huoneessani ja seuraan puheenvuoroja samalla monitorista.

Ei kommentteja: