torstaina, syyskuuta 18, 2008

Jotain hyvääkin

Tänään jatkettiin salissa keskustelua ensi vuoden budjetista. Aamun aloitti opetusministeri Sarkomaa. Hänellä oli hyviä uutisia kerrottavana. Ikävä kyllä ei mitään uutta. Kaikki uudistukset kuulostivat hyviltä, harmi vaan, että aikatauluista ei tullut suurempaa selvyyttä.

Pääsin kysymään ministeriltä tarkennusta, siihen, kuinka ja millä aikataululla 16 miljoonaa euroa perusopetusryhmien pienentämiseen tullaan menemään. POP- ohjelma tulee siirtämään kunnille rahaa ja on kuntien oma asia, kuinka hyvin rahat saadaan kohdennettua juuri opetusryhmien pienentämiseen, sanoi ministeri.

Muutoin Sarkonmaa (kok) jatkoi kyllä samaa kylmää ja ivallista linjaa, jota muukin hallitusporukka on viime päivinä esittänyt. Mielestäni on aivan turhaa irvailla tai lärväillä entisten hallitusten saamattomuuksista tai saavutuksista, sillä politiikkaa tehdään ajassa ja niillä varoilla, joita kulloinkin on käytettävissä.

Olen varma, että oppositio tukee kaikkia ihmisten kannalta hyviä asioita, joita hallitus tekee. Ei väliä sillä, kuka milloinkin on ohjaksissa. Pääasia on, että asiat hoituvat. Me nielemme kyllä sen, että oikeistohallitus tekee parannuksia niihin asioihin, joita me olemme ajaneet, mutta aika ei ole ollut kypsä niitä toteuttamaan.

Ei kommentteja: