tiistaina, toukokuuta 12, 2009

Kehityskelpoinen kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuuston kokous eilen illalla oli myönteinen kokemus. Uskoni kanssaihmisiin taitaa olla palaamassa:) Olen aikaisemmin kritisoinut tämän uuden valtuuston toiminnan sekavuutta ja sitä, kuinka valmistelussa olleet asiat halutaan repiä auki vielä valtuustotasolla. Etukäteen pelkäsin näin jälleen tapahtuvan, olihan listalla sekä seudullisen opetuspalvelukeskuksen selvittelyn jatko että mittavan takauksen myöntäminen eräälle yritykselle.

Molemmat asiat menivät "sivistyneellä" tavalla eteenpäin. Ryhmissä oli selkeästi tehty niille kuuluva työ ja jonninjoutavat ja aiheettomat kysymykset jäivät näissä asioissa tällä kertaa tekemättä. Juuri näin toimii kunnallinen päätöksenteko, portaittain. Valmistelussa oleviin asioihin on kaikilla valtuutetuilla ja ryhmillä mahdollisuus perehtyä ja silloin mahdollisia muutoksia on ymmärrettävä tehdä. Valtuuston kokouksessa asiat tulee päättää.

Asialistalla oli mittava joukko valtuustoaloitteita, joiden loppukaneettina pitkien selvitysten jälkeen oli "loppuunkäsitelty". Valtuustoaloite on yksi tapa saada jotakin asiaa eteenpäin. Tosiasiassa aloitteen menestyminen on hyvin harvinaista ja moni aloite aiheuttaa virkamiehille mielettömän määrän työtä, mikä työpanos on poissa muusta (kenties järkevämmästä ja tuottavammasta) työstä.

Olen monta kertaa ennenkin tunnustanut kirjoittavani "muistelmia". Näihin muistelmiin olen kirjannut ylös kaikenlaisia tapahtumia poliittisen urani ajalta. Matetriaalia on näiden reilun kahdeksan vuoden aikana kertynyt älyttömästi. Välillä oikein pysähdyn tekstieni äärelle ja ihmettelen itsekin sitä, mitä kaikkea on voinutkaan tapahtua. Yhtenä lukuna kirjassa tullee olemaan "Kiukkuisia demariakkoja". Aineistoa tähän lukuun on ikävä kyllä paljon ja eilinen valtuuston kokous lisäsi materiaalia yhden säälittävän maininnan verran. Naisdemarit muutoin ovat kirjassani (onneksi) kunnostautuneet myönteisesti.

Ei kommentteja: