maanantaina, toukokuuta 04, 2009

Keskinäisen kehumisen kerho

Tänään kokoontui esimmäistä kertaa uusi Mikkelin Yliopistokeskuksen neuvottelukunta. Neuvottelukuntaan on kerätty ihmisiä eri yhteiskuntaelämän sektoreilta ja porukka vaikutti tänään todella uppeelta ja mahtavalta.

Yliopistokeskuksen rooli sellaiselle maakunnalle tai kaupungille, jossa ei ole omaa kokonaista yliopistoa, on merkittävä. Keskuksen tarkoitus on järjestää korkeatasoista opetusta ja tutkimusta eli tarjota mahdollisuuksia myös meidänkaltaiselle maakunnalle.

Mikkelin yliopistokeskus koostuu neljän eri yliopiston filiaaleista. Uuden yliopistolain myllerryksessä on tärkeää, että yliopistokeskusten toiminta turvataan. Rahoitus on järjestettävä kestävällä tavalla ja siten, että toiminta pystyy keskittymään varsinaiseen työhön ilman jatkuvaa huolta rahoituksen löytymisestä.

Neuvottelukunnan kokouksessa oli hyvä henki. Kaikki läsnäolijat olivat vakuuttuneita siitä, että yliopistokeskuksella on merkittävä rooli sekä kaupungin että maakunnan kehittäjänä. Neuvottelukunnan porukan ymmärrys on nyt laajennettava koskemaan kaikkia maakunnan nykyisiä, entisiä ja tulevia asukkaita. Kokoontumalla kaksi kertaa vuoteen suljettuun huoneeseen kehumaan itseämme ja toisiamme, emme yliopistokeskuksen roolia nosta, niin mukavaa kuin se muuten onkin:)

Ei kommentteja: