sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Salaista...?

Joitakin viikkoja sitten saimme töissä ilmoituksen siitä, että eduskunnan kännykät vaihtavat liittymää. Ohjeet sim-kortin vaihtamisesta olivat yksityiskohtaisia, mutta siitä huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi, joillakin meistä oli ongelmia saada puhelinta toimimaan.

Hieman aikaisemmin oli työhuoneestani hävinnyt lankapuhelin. Huolimatta siitä, että lankapuhelinta ei pöydälläni ollut, kännykästäni soitetut puhelut näkyivät vastaanottajalla niin, että olisin soittanut lankapuhelimesta!!! Lankapuhelimen numero näkyi myös niillä, joilla minun numero oli omassa puhelimessaan tallennettuna.

Päivän verran tätä ihmettelin ja totesin sitten, että eihän näin voi olla. Moni muukin kollega tätä joutui päivittelemään. Asiaa selviteltiin ja saimme kuulla, että näin on (säästösyistä) tehty ihan tarkoituksella. Hyvänen aika sentään! Varmasti enemmän kustannuksia talolle tuli nyt siitä, kun jokainen meistä erikseen kävi keskustelun puhelinyksikön kanssa ja asetukset purettiin yksi kerrallaan suurimmalta osalta. Omassa keskustelussani ilmoitin samalla tarvitsevani lankapuhelimen huoneeseeni. Ja niin kuulemma teki moni muukin.

Pari päivää tämän jälkeen kävi ilmi, että meidän kännykkänumerot on ilmoitettu salaisiksi. Jälleen jouduin ottamaan yhteyttä puhelinyksikköön (niin kuin moni muukin) ja ilmoittamaan, että työpuhelinnumeroni ei voi olla salainen. Perusteluna tälle hölmöydelle oli nyt se, että joillekin edustajille on tullut häirikkösoittoja ja he haluavat, että numero on salainen. Voi hyvänen aika!

Tämän eduskunnan kahden vuoden taipaleen aikana voisin kyllä kuvitella, että häiritsevät tai ainakin erikoiset tekstiviestit ym ovat nimenomaan lähteneet talon suunnasta eikä päinvastoin. Tietenkin kyseenalaista viestittelyä on turvallisempi tehdä salaisesta numerosta, mutta se ei kyllä ole mikään peruste meidän muiden numeroiden salaamiseksi. Tarpeeksi outoa on jo se, että puhelinnumeroitamme ei ole nähtävissä eduskunnan virallisilla kotisivuilla, ei edes työhuoneen lankapuhelinnumeroita (edes silloin, kun ne pöydillä olivat).

Ei kommentteja: