lauantaina, toukokuuta 30, 2009

Yhtenäinen maakunta

Etelä-Savon maakuntavaltuusto oli koolla loppuviikosta Savonlinnassa. Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen, en kuitenkaan ehtinyt paikalle. Henkilövalinnat ja varsinainen asia eli maakuntakaava hyväksyttiin ennalta käydyn valmistelun pohjalta. Ainut kauneusvirhe oli persujen mukaan tulemisen seurauksena tehty äänestys joistakin johtopaikoista.

Persujen mukana oleminen on näköjään joka paikassa sellaista, että ihan vaan huvikseen äänestellään kaikista asioista. Politiikkaa tehdään eri tavoilla ja heidän tyylinsä on monessa kohtaa mielestäni jonninjoutavaa. Mitättömillä muutosesityksillä halutaan kerätä huomiota ja vailla vastuuta voidaan esittää mitä milloinkin.

Maakunnan enemmistö on kuitenkin ihan perinteisen poliittisen konseksuksen kannalla. Ainoastaan yhdessä ja yhteistyöllä voidaan asioita viedä eteenpäin. Asioiden etukäteinen valmistelu helpottaa prosessia ja jouduttaa niiden eteenpäin menoa. Se tulisi änkyröidenkin muistaa.

Uusi maakuntavaltuusto uhkuu lehtijutun mukaan nyt yhteistä tahtoa. Sitä todellakin tarvitaan ja jokaisen se olisi syytä muistaa ihan jokaisessa päätöksenteon kohdassa. Kaksi kertaa vuodessa kokoontuva maakuntavaltuusto ei varsinaisten asioiden eteenpäinviemiseksi ole merkityksellinen, sitä puolestaan ovat kaikki kuntien päättäjät omissa kunnissaan.

Ei kommentteja: