torstaina, tammikuuta 18, 2007

Etelä-savolaista edunvalvontaa

Kyllä meinasi eilen illalla mennä iltatee väärään kurkkuun, kun katsoin uutisia ja siellä totena kerrottiin, että Mikkeli on voittaja mitattaessa sitä, kuinka paljon valtio on sijoittanut toimintojaan minnekin päin Suomea. Uutisen mukaan Mikkeliin olisi tullut yli 300 uutta työpaikkaa tämän hallituskauden aikana ja lukema oli siis toiseksi suurin.

Toivuttuani alkuihmetyksestä, älysin tietenkin sen, mistä tässä oli kysymys. Tilastoihin on otettu todellakin ne valtionhallinnon työpaikat, jotka tänne on siirretty. Jutusta ja tilastoista ei vaan käynyt ilmi sitä, kuinka paljon täältä samanaikaisesti on valtionhallinnon työpaikkoja viety pois.

Onneksi kaupunginjohtajamme ehti asian aamun Länsi-Savossa jo oikaista. Valtio on viime vuosina todellakin vienyt kaupungista useita satoja työpaikkoja lakkauttaessaan Savon Prikaatin ja siirtämällä verohallinnon, tiehallinnon, työsuojelupiirin toimintoja Kouvolaan ja nyt meidän pitäisi olla tyytyväisiä noin kolmestasadasta tänne tulevasta työpaikasta!!!

Kaiken lisäksi ne työpaikat, joita maavoimien esikunta tänne mukanaan tuo, ovat luvattoman monet sellaisia, että työntekijät ovat keikkahommissa täällä eivätkä suinkaan tänne perheineen ole pysyvästi muuttamassa. Koko Etelä-Savon tilannetta tulee heikentämään vielä Savonlinnassa tapahtuva Kansainvälisen viestinnän laitoksen lakkauttaminen.

Ei todellakaan voi sanoa, että etelä-savolainen edunvalvonta olisi kovin hyvin onnistunut!

Ei kommentteja: