sunnuntaina, tammikuuta 21, 2007

Yhteistyössä

Viikonloppu hujahti vauhdilla ja taas jäi puolet aikomistani hommista tekemättä. Onneksi perjantai-iltana saimme kunnialla vietyä Onnin synttärijuhlat läpi. Talossa oli menoa ja meteliä, kun 14 ekaluokkalaista bailasi. Päivänsankari oli tyytyväinen.

Tänään olimme Työväenyhdistyksen puheenjohtajan Laurin kanssa onnittelemassa Hirvensalmen 100-vuotiasta yhdistystä. Juhlaan oli yhdistetty seminaari, jossa alustajina oli monenlaisesta näkökulmasta tulevaisuutta tarkastelevia asiantuntijoita.

Kaikille puhujille oli yhteistä se, että he korostivat YHTEISTYÖN merkitystä. Päätökset niin Euroopassa, Suomessa kuin maakunnassa tai kunnassa täytyy pystyä tekemään yhteistyössä toisten kanssa. Kukaan ei pärjää yksin.

Tästä on osoituksena myös päivän juhlan aihe; työväenliike. Ilman yhteisöllisyyttä ja kykyä yhteistyöhön, ei sata vuotta sitten olisi työväenyhdistyksiä saatu perustettua. Samalla tavalla täytyy meidän tämänkin päivän toimijoiden pystyä elämään, muutenkin kuin juhlapuheissa.
Tätä samaa korosti myös Hirvensalmen pitkäaikainen demarivaikuttaja, Eino Lindgren, joka puheessaan muistutti siitä, että tärkeiden asioiden eteenpäinviemiseksi on pystyttävä toimimaan myös yli aaterajojen.

Kaiken kaikkiaan mukava ja opettavainenkin viikonloppu. Nyt on aika orientoitua ensi viikkoon ja etsittävä huomisen kaupunginhallituksen paperit. Onneksi nykyisin saamme listat sähköpostilla jo torstaisin, joten päällisin puolin ne on jo ehditty läpi kahlata.

Ei kommentteja: