tiistaina, tammikuuta 23, 2007

Palloilua

Viime sunnuntaina piipahdin Mikkelin Lyseolla katsomassa nuorten (isojen miesten kylläkin) korisottelua. Hetken aikaa peliä katsoin oven raosta, mutta kovin houkuttelevalta ei katsomo salissa vaikuttanut. Mielenkiintoinen peli on Mikkelissä tehty mahdottomaksi yleisön katsoa. Penkit on pakko sijoittaa kentän reunalle ja välillä näytti siltä kuin pelaajat olisivat syöksymäisillään katsojien niskaan.

Tänään satuin teknisen lautakunnan kokouksen jälkeen Rantakeitaaseen, kun kotikyläni Hatsinan salibandy-joukkue pelasi vauhdikasta peliään. Perheemme miehet olivat olleet uintireissulla kokoustamiseni aikana ja ehdimme yhdessä katsoa hetken peliäkin. Kiinnitin huomiota salissa roikkuviin koripallokoreihin ja mietin, miksei korispelejäkin voitaisi pelata Rantakylässä. Varmaan siihen on joku järkeenkäypä syykin, täytynee muistaa kysyä asiaa joltakin...

Teknisen lautakunnan lista ei ollut pitkä. Mielenkiintoisimpana asiana olikin jälleen kerran ns. listan ulkopuolinen esittelyosio. Meille esiteltiin (by Mikko Jukola) seikkaperäisesti ja varsin asiantuntevasti erästä kilpailutukseen ja uudelleen järjestelyyn liittyvää kuviota, joka ainakin tässä vaiheessa näytti lautakunnan jäseniä kiinnostavan ja moni näytti siihen myönteisesti suhtautuvan.

Niin tässä kuin monessa muussakin asiassa on pakko tehdä jotakin ja vasta valmistelun edistyessä voidaan kantoja alkaa muodostaa. Virkamiehet tekevät hyvää työtä valmistellessaan asioita ja meidän päätöksentekijöiden on annettava valmistelulle rauha, mutta myös tuki. Tuki voi olla parhaimmillaan sitä, että matkan varrella esittelyjen yhteydessä annamme vinkkejä siitä, mihin suuntaan valmistelua tulisi viedä ja mitä asioita siinä tulisi vielä selvittää. Valmistelun päätyttyä on pystyttävä tekemään päätös. Se on luottamushenkilöiden tehtävä.

Ei kommentteja: