perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Kädellisten eläinkokeet

Huh,huh. Nyt alkaa urakointi olla voiton puolella. Joululoman jälkeiset illat olen saanut käyttää erilaisten vaalikoneitten parissa. Vastauspyyntöjä ehdokkaille on tähän mennessä tullut lähes kymmenen ja jokaisessa 20-50 kysymystä. Kyselijät "lupaavat", että kysymyksiin vastaaminen vie vain kymmenisen minuuttia, mutta kyllä ainakin minulla aika on moninkertaistunut.

Äänestäjiä ajatellen, vaalikoneet ovat hyvä asia. Tutustumalla eri ihmisten vastauksiin ja mielipiteisiin voidaan saada myös äänestysaktiivisuutta parannettua. Tuskin kovinkaan moni varsinaista äänestyspäätöstään PELKÄSTÄÄN vaalikoneen tuloksen perusteella tekee (terkut Pekka Seleniukselle!).

Monet vaalikoneiden kysymyksistä ovat sellaisia, että niiden miettiminen vie aikaa ja ainakin itse yritin olla vastauksissani johdonmukainen. Vaikeaksi asian tekee se, että eri kyselijät kyselevät samoja asioita vähän eri näkökulmasta ja oma mielipide pitää saada vaihtoehdoista jotenkin valikoitua. Perusteluosiot ovat hyviä, mutta aikaa viepiä.

Jokainen järjestö, joka oman vaalikoneen on avannut, on omasta mielestään tärkeällä asialla ja haluaa aidosti tuoda niitä omalle ryhmälleen merkittäviä asioita esille myös eduskuntavaalien kautta. Jo senkin vuoksi ehdokkaiden tulisi suhtautua kyselyihin vakavasti ja nähdä vaivaa vastaustensa kanssa.

Toivon todella, että kunhan koneet yleisölle aukeavat, mahdollisimman moni siellä vierailisi. Vaikka ihan pelkästään sen vuoksi, että sieltä voi oppia myös jotakin uutta. Itse sain myös lisättyä omaa tietoisuuttani mm. kädellisten eläinkokeiden suhteen!

Ei kommentteja: