torstaina, tammikuuta 18, 2007

Lännen Jukka

Olimme juuri Mikkelin työväentalolla, Töpärillä, katsomassa J.Karjalaisen Lännen Jukka- konserttia. Vaikka keikka oli täysin uutta ja erilaista Jii Karjalaista, oli se silti taattua tavaraa, Oikein hyvä siis. Ammattimies osoittautui myös oikein hyväksi tarinankertojaksi.

Tulipahan todistettua nyt sekin seikka, mistä olen tähän mennessä vain lehdistä lukenut: nykyisin keikat todellakin alkavat ihmisten aikaan ja silloin kun ne on ilmoitettu alkavaksi. Tämä tietenkin liittyy ikääntymiseen, sekä esiintyjien että yleisön. Edellisen kerran olen ollut katsomassa J.Karjalaista joskus 15 vuotta sitten, eikä silloin myöhäinen ajankohta arki-iltanakaan haitannut ketään (terkut Sailalle!).

Toinen asia, mitä ilolla panin äsken merkille oli Töpärin uudistunut ilme. Tämän vuoden alusta talossa ovat nimittäin olleet uudet isännät ja he ovat pienillä hienovaraisilla muutoksilla saaneet aivan uutta ilmettä aikaiseksi. Itse olen menneen 20 vuoden aikana ollut lukuisissa erilaisissa tilaisuuksissa työväentalolla kahvia keittämässä ja paikkoja siivoamassa, ja nyt tuntui hyvältä nähdä se, kuinka Talo oikeasti on herännyt eloon.

Nyt on hyvä palata Lännen Jukan Amerikan fiilistelyistä toisenlaisen historian pariin. Televisiossa on parasta aikaa menossa mielenkiintoinen dokkari Fidel Castron murhayrityksistä. Kiinnostavan persoonan uskomatonta "uraa" on ollut hauska seurata ja tuossa dokkarissa näyttää olevan mukana ihan aikalaishaastattelujakin.

Ei kommentteja: