maanantaina, tammikuuta 01, 2007

Hyvää Uutta Vuotta!

Lomat ja juhlat on nyt vietetty ja on siis aika palata arkeen. Se onkin aina yhtä mukavaa. Joululoma sujui suunnitelmien mukaisesti, paljon lorvaillen ja ulkoillen. Sain urakoitua muutamia pukinkontissa olleita romaaneja ja vielä pari odottaa lukijaansa.

Joulun jälkeen vietimme muutaman rentouttavan päivän Pohjois-Savossa, Nilsiän Tahkovuorella. Siellä oli onneksi lunta ja sopivasti pakkasta ulkoilua varten. Mielenkiinnolla laitoin merkille sen, kuinka keskelle ei mitään on muodostunut huikea matkailuvetonaula. Perjantaina paikalle pelmahti bussilasteittain venäläisiä lomailijoita ja heillä tuntui olevan runsaasti ylimääräistä rahaa käytettävissään.

Samanlaista kuluttamisen mahdollisuutta kaivattaisiin myös täällä Etelä-Savossa. Pelkästään yksi matkailullinen vetonaula tai tasokkaat loma-asunnot eivät riitä, vaan lomalaisilla tulee olla mahdollisuus monenlaiseen vapaa-ajan aktiviteettiin. Meillä täällä Etelä-Savossa on huikeat mahdollisuudet kehittää tekemistä erilaisia lomanviettäjiä ajatellen. Tarvitaan vaan rohkeita ja ennakkoluulottomia yrittäjiä, jotka lähtevät näitä palveluita tuottamaan.

Eilen illalla olimme satojen muiden kanssa toteamassa, kuinka upean ilotulituksen kaupunki oli järjestänyt lapsiperheille. Uusi kokeilu siitä, että osa raketeista ammutaan jo klo 18 aikaan, on järkevää. Myös meidän perheessä klo 24 on toistaiseksi ollut liian myöhäinen ajankohta olla raketteja ihailemassa.

Uusi vuosi on nyt alkanut ja sovimme ystävättärien kanssa, että tästä vuodesta tulee meille kaikille älyttömän hyvä! Viime vuotta kelaillessani jouduin toteamaan, että muutamat tapahtuneet asiat olisivat voineet jäädä tapahtumatta ja toisaalta, muutama asia olisi mieluusti voinut tapahtua. Tällaistahan se elämä tietenkin aina on... ja kuten eräs kollegani taannoin lohdutti: "Mikä ei tapa, niin se vahvistaa" (Matti K:lle terkut). Nyt on kuitenkin kaikki vielä edessä ja uusin voimin ja uusin suunnitelmin eteenpäin!!

Ei kommentteja: