sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Vaalikampanjan avaus

Vaalitoimistoni avajaiset tänään oli MENESTYS. Voi, miten tyytyväinen olenkaan! Tyytyväinen varsinkin pienen ja tehokkaan vaalitiimini puolesta. Ihmisiä oli näet tuvan täydeltä ja saimme käytyä hyvää keskustelua sekä isommalla porukalla että pienissä pöydissä. Kaikkiaan kahvikuppeja oli mennyt 127 kappaletta, eivätkä istumapaikat kaikille sisääntulleille tahtoneet riittääkään.

Monenlaisia aiheita sivuttiin. Monet vieraista olivat ihmetelleet viime viikon Vapaus-lehdessä ollutta päätoimittajan kirjoitusta, jossa hän jotenkin omituisesti oli varoitellut ehdokkaita toimimasta populistisesti ja omaa puoluetta mustamaalaamalla. Tarkka lainaus: "Vaalityön tiimellyksessä kannattaa muistaa vanha viisaus, että jos ääniä kalastelee oman puolueen tavoitteita vastustamalla, pelaa mahdollisen valinnan jälkeisessä eduskuntaryhmän kortinjaossa itselleen jo ennalta mustan pekan".

Lainausta edeltävässä kappaleessa oli puhuttu minusta, jonka vuoksi lukijat yhdistivät lainauksen tarkoittavan minua. Itse en lehteä ollut lukenut, mutta toki kuulin siitä jo heti sen ilmestyttyä. Vapaus-lehti on monelle demarille tärkeä, alueellisista asioista kertova, avoimesti aatteellinen julkaisu ja sen vuoksi ymmärrän sen mielipahan, minkä em. vihjaus monessa lukijassa herätti. Varsinkin kun kyseinen numero oli (sattumalta) ns. peittojakelu, joka siis jaettiin kaikkiin kotitalouksiin.

Ainoastaan jutun kirjoittaja voi tietää, mitä hän kirjoituksessaan tarkoitti. Itse osaan hänen tarkoitusperiään tietenkin arvailla, enkä siis suhtaudu päätoimittajan tekstiin niin kovin vakavasti (terkut Markulle). Tietenkin olen imarreltu siitä, että hän arvelee minun tulevan valituksi, kun jo spekuloi mahdollisilla eduskuntaryhmän kortinjaoilla. Muistutan kuitenkin toveria, että siinä korttipelissä ei neuvoja mikkeliläiseltä demarilehdeltä kysellä.

Seuraavan kerran Vaalipajalla keskustellaan ensi keskiviikkona, kun pidämme ensimmäisen "Keskiviikkokeskustelun". Aihe ja alustajat/vieraat selviävät saman päivän lehdestä julkaistavasta ilmoituksesta.

Äsken kiersin pitkän lenkin pakkasessa ja kelailin päivän kulkua. Huomasin vaan olevani täynnä virtaa ja kotiin palattuani totesin miehelleni, että taidan todella tykätä tästä vaalitouhusta! Hän lupasi heti keittää kuuman kaakaon, että rauhoittuisin...

Ei kommentteja: