torstaina, tammikuuta 11, 2007

Lomaosakekylä

Tänä aamuna oli paikallisessa lehdessä niin paljon lukemista, että meinasin jämähtää keittiön pöydän ääreen ihan liian pitkäksi aikaa. Heti etusivulla oli isolla hyviä uutisia: Mäntyharjulle suunnitellaan ihan vakavissaan jätti-investointia lomaosakekylän muodossa. Idea on mitä parhain ja toivon mukaan toteutuu ilman yli-innokkaiden kuntalaisten valituksia.

Lomaosakekylä tuo mukanaan paitsi alueelle töitä niin myös niitä paljon kaivattuja vapaa-ajan asukkaita. Kasvava vapaa-ajanasukkaiden joukko puolestaan tarvitsee alueen palveluita ja jättää siis tänne sievoiset summat euroja. Myös muut seudun kunnat tulevat saamaan osansa näistä Mäntyharjulla aikaansa viettävistä "turisteista".

Nyt on viimeiset ajat ryhtyä toden teolla järjestämään kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluita kuntien keskeisenä yhteistyönä. On päivänselvää, että lyhyiden välimatkojen seudulla ihmiset liikkuvat kunnasta toiseen mielenkiintoisen tapahtuman tai tekemisen perässä. Kuntien ja tapahtumien keskinäinen kilpailu täytyy jättää menneisyyteen ja ymmärtää se hyöty, mikä yhteisesti tekemällä voidaan saada aikaan.

Onnea ja menestystä Mäntyharjun lomaosakekylälle, tiedä vaikka meidänkin kesämökitön perheemme innostuisi hankkimaan vapaa-ajan tukikohdan juuri Pyhäkoskelta!

Ei kommentteja: