maanantaina, tammikuuta 15, 2007

Paneelia ja paikanvaihtoa

Tänään olikin tiukka päivä. Monenlaista meininkiä mahtui mokomalle maanantaipäivälle. Eri palavereitten ja puhelinkeskustelujen lomassa ehdin kuin ehdinkin ajoissa Mikkelin Päiväkeskukseen paneelikeskusteluun. Keskustelun olivat järjestäneet paikalliset eläkeläiset ja paikalla ehdokkaita eduskuntavaaleihin oli toistakymmentä.

Keskustelua käytiin muutamista isoista ja tärkeistä teemoista. Välillä tuntui siltä, kuin kuilu paikalla olleiden eläkeläisten ja meidän ehdokkaiden välillä olisi ollut kovinkin syvä. Onneksi keskusteluyhteys kuitenkin koko ajan säilyi, vaikka pettymys ja turhautuneisuus tehtyjä päätöksiä kohtaan oli käsin kosketeltavissa.

Itse korostin sitä, kuinka kaikessa päätöksenteossa tulee enemmän ottaa huomioon ne, joita päätökset koskevat ja kuunnella näiden asiantuntemusta omassa asiassaan. Sama logiikka pitäisi olla päätöksenteossa joka tasolla ja joka sektorilla.

Illalla kokoontui uusi jättiläisvaltuusto. Kokoontuminen Rantakylä-salissa oli avara kokemus. Mahduimme nimittäin saliin hyvin ja äänentoisto toimi vanhaa kaupungintaloa paremmin. Meidän ryhmässä seurattiin kepun mallia ja vaihdettiin istumajärjestystä salissa. Aikaisemmin olemme istuneet äänimäärien mukaisessa järjestyksessä, mutta nyt kun haukivuorelaiset tulivat mukaan, istumme aakkosjärjestyksessä.

Oma paikkani siirtyi eturivistä takariviin ja ainakin tänään tuntui mukavalta seurailla tilannetta salin perältä. Mielelläni olen aina muutoinkin valinnut paikan mahdollisimman takaa, sillä sieltä on hyvä tarkkailla tapahtumia ja jos tarve vaatii, poistua huomaamatta kesken kaiken.

Valtuustokokouksen jälkeen kokoonnuimme vielä pienemmällä porukalla keskustelemaan seudullisen opetuspalvelukeskuksen jatkovalmistelusta. Lopputulokseksi saimme väännettyä jonkinlaisen kompromissin, mikä vielä ensi sunnuntain valtuustoryhmässä täsmentynee.

Ei kommentteja: