lauantaina, toukokuuta 24, 2008

Ahneudesta sakotetaan

Perjantai-iltana raahauduin rakkulaisine kantapäineni (uudet kengät) kotiin 20 jälkeen. Rankan työviikon jälkeen oli perinteinen postin avaamissessio. Paljon olikin taas kaikenlaista viikon aikana tullut.

Itä-Suomen läänin liikenneturvallisuuskeskus oli myös lähestynyt. Olin tämän kirjeen mukaan ajanut vappupäivänä ylinopeutta ja ns. peltipoliisi oli tämän rikkeen havainnut ja siitä syystä olin nyt saanut YLINOPEUSSAKON. Voi ei!!!!

Olin ahnehtinut vappupäivälle neljä puhekeikkaa ja tehnyt aikatauluni turhan kiireelliseksi. Peltipoliisi oli ollut hereillä Mikkelin ja Juvan välissä ja rekisteröinyt hurjan ylinopeuteni. Itse en aurinkoisena päivänä tätä välähdystä edes ollut huomannut. Olin ajanut 80 km/h alueella 107 km/h.

Näin on varmastikin käynyt. Mikkelin ja Juvan välillä nopeusrajoitukset vaihtelevat usein ja luulen, että olen kuvitellut ajavani satasen rajoitusalueella. Tänään matkalla samaa tietä Savonlinnaan, katselinkin sitten rajoituksia ihan toisella tavalla eli kantapään (kipeän) kautta oppiminen tepsii minuun.

Valtion tuottavuusohjelma on purrut liikenneturvallisuuden valvontaan pahasti. Itse olen ajanut viimeiset pari vuotta aika paljon Etelä-Savoa ympäriinsä, enkä ole KERTAAKAAN nähnyt liikkuvan poliisin partiota nopeuksia mittaamassa taikka puhalluttamassa kuljettajia.

Olen monesti toivonut, että hulluihin ohituksiin ja holtittomilta näyttäviin kuljettajiin olisi joku tien varrella puuttumassa. Onneksi edes peltipoliisit ovat olemassa, vaikkakin maanantaina Mikkelin poliisilaitoksella vierailtuani ja sakon suuruuden selvittyä, voin ajatella hetkellisesti hieman toisin:(

Ei kommentteja: