tiistaina, toukokuuta 20, 2008

Kehyksien korutonta kertomaa

Parhaillaan on menossa salikeskustelu valtiontalouden kehyksistä vuosille 2009-2012. Ensimmäiset kolme tuntia istuin minäkin salissa keskustelua seuraamassa, mutta sitten totesin olevani enemmän hyödyksi täällä omassa työhuoneessani. Samalla kuuntelen edustajien puheenvuoroja TV-vastaanottimen kautta.

Oma varattu puheenvuoroni on vasta jossakin hamassa tulevaisuudessa, joten voi käydä niin, että en tänä päivänä sitä pääse pitämään. Sinänsä näissä tämän päivän puheenvuoroissa ei ole tullut ilmi mitään uutta. Samat aiheet ja samat tavat toistuvat, niinkuin aikaisemmassakin maaliskuussa kehyksistä käydyssä keskustelussa.

Hallituspuolueiden edustajat käyvät vuorotellen kehumassa budjettiaan ja opposition edustajat moittivat niitä samoja puutteita ja epäkohtia, joita mielestämme kehyksissä olemme havainneet. Hulluinta näissä puheenvuoroissa on se, että jokainen käy vuorollaan todistamassa oman kantansa tyhjälle salille eikä mitään uutta kenelläkään ole sanottavana.

Vähintään yhtä hullua on se, että kaikilla hallituspuolueiden edustajilla tuntuu olevan korvat lukossa. Puhutaanpa salissa sitten asiakasmaksujen korotuksista, nälkäjonoista, perusopetuksen ryhmäkoista tai lääkäripulasta, niin oikeistolaiset kääntävät asiat aina demareiden viaksi ja sellaiseksi, että vihdoin sinivihreä korjaa muiden tekemiä virheitä.

Hallituspuolueiden edustajat eivät ota kuuleviin korviinsakaan sitä, että muullakin tavalla suomalaisten asioita voisi hoitaa, kuin nyt heidän kovalla ja kylmällä oikeistolaisella tavalla. Voi ihmisparat, kuinka teitä viime vaaleissa höynäytettiinkään!!!

Ei kommentteja: