lauantaina, toukokuuta 31, 2008

Hurskastelu huipussaan

Kristillisdemokraatit eivät malttaneet pysyä nahoissaan. Viime päivinä on nähty ja kuultu erilaista hurskastelua eri henkilöiden toimesta ja eri tiedotusvälineiden välityksellä. Olen aikaisemmin pitänyt Bjarne Kalliksen tyylistä ja ajatuksista, mutta eilinen ulostulo sai aikaan pitkän miinuksen.

Pienen oppositiopuolueen vaatimus uusista eduskuntavaaleista on sanahelinää. Perusteluna ennenaikaisille eduskuntavaaleille ei riitä se, että "kansalaisten luottamus eduskuntaan on palautettava". Ensin on todettava eduskunnan luottamus hallitukseen ja sen jälkeen edettävä tuloksen mukaisesti. Myös pääministerillä ja presidentillä on valtiosäännön mukaisesti sanansa asiaan sanottavana.

Ennenaikaisten vaalien vaatiminen ja niiden järjestäminen on niin rankka keino, että sitä ei pitäisi ainoastaan oman puolueen kannatuksen nostamisen nimissä edes ottaa keskusteluun. Puheet "puhtaista edustajista" loukkaavat paitsi valtaosaa edustajista niin myös äänestäjiä.

Hurskastelussaan kd:t ovat unohtaneet sen, mistä tässä vaalirahoitusjupakassa todellisuudessa on kysymys. Pelkästään kivittämällä muita ei yhteiskuntarauhaa rakenneta. Suosittelenkin kristillisdemokraateille pikaista raamattupiiriä ja kohtuullisuutta "jeesusteluun".

Ei kommentteja: