sunnuntaina, toukokuuta 18, 2008

Hotelli Herttua

Vuorokauden mittainen yhdistetty loma- ja työmatka on nyt heitetty. Kerimäellä olisimme saaneet vietettyä aikaa vähän kauemminkin. Onni oli haltioissaan Hotelli Herttuan pihalla olleista juoksuhaudoista ja sotahärveleistä. Kekkosen kalajuttujakin hän jaksoi kiitettävän hyvin kuunnella. Kerimäen Eläkkeensaajien juhlissa orastava pitkästyminen kompensoitiin herkuilla...

Muutoinkin luonto Kerimäen kulmilla teki meihin vaikutuksen. Herttuan ympäristössä olevat lenkkipolut olivat upean luonnon keskelle viritettyjä ja talvisin tietty samoja reittejä pitkin kuljetaan suksilla. Upea Puruvesi joka puolella kuntaa näytti keväisessä auringonpaisteessa houkuttelevalta.

Tällaisia vastaavanlaisia loma/kurssikeskuksia löytyy meidänkin maakunnasta runsaasti. Olisi suotavaa, että näitä enemmän käytettäisi myös omien koulutusseminaarien pitopaikkoina. Ollessani aikaisemmin Etelä-Savon koulutuksen kuntayhtymän hallituksessa, muistan hallituksen käyneen keskustelua viikon mittaisen seminaarimatkan suuntaamisesta Lapin keväthangille.

Osa hallituksen porukasta oli sitä mieltä, että lyhyempi seminaari lähempänä kotikulmia ajaisi saman asian ja silloin useammalla olisi seminaariin mahdollisuus osallistua. Suosittelenkin Hotelli Herttuaa erinomaiseksi koulutus- ja seminaarinpitopaikaksi myös koulutuskuntayhtymälle. Latuja ja jäätä riittää virkistymishetkiin (terkut Valtolle) !

Ei kommentteja: