lauantaina, toukokuuta 24, 2008

Vapaus on arvokas asia

Uudet tuulet tuntuvat puhaltavan myös puolueemme lehtirintamalla. Valtakunnallinen Uutispäivä Demari on laajalti levinnyt ja on puolueemme ns. päälehti. Lehti onkin mielestäni mukavasti uudistunut viime vuosina ja olen kuulunut sen tilaajiin jo vuosia. Harmittavaa on vain se, että lehti on ainoastaan viisipäiväinen ja tulee (maakunnissa) koteihin vasta postin mukana

Demarin lisäksi puolueväki on tottunut lukemaan alueellisia poliittisia viikkolehtiä. Lähes joka maakunnassa on omansa, meillä lehden nimi on Vapaus. Lehti täytti joku aika sitten sata vuotta ja on maakunnan puolueväen keskuudessa suosittu.

Monet haluavat tilata omaa maakuntaa käsittelevän puoluelehden juuri sen paikallisuuden vuoksi. Vapaudessa kerrotaan meidän alueen toimijoista ja meidän politiikan tapahtumista. Oma lehti on tärkeä tiedon levittäjä. Uutispäivä Demari ei ole itäisessä osassa Suomea kovin laajalti levinnyt.

Nyt on virinnyt suunnitelma siitä, että nämä maakunnalliset lehdet "sulautettaisiin" Demariin ja maakunnalliset asiat hoidettaisiin erillisten liitteiden avulla. Sinänsä työväenlehtien talouksien järkeistäminen on paikallaan, mutta kentän kannalta en pidä suunnitelmaa järkevänä. Etenkään tilanteessa, jossa koetamme saada uusia ihmisiä mukaan toimintaan ja tilanteessa, jossa vanhoistakin kannattajista on pidettävä kynsin hampain kiinni.

Uudelta puolueenjohdolta toivotaan kannanmuodostusta tästäkin asiasta pian. Kysymyksessä on paitsi perinteikkäiden valistuksenantajien alasajo, niin myös näiden maakunnissa työskentelevien ihmisten toimeentulo. Nyt on kaikilla Vapautta arvostavilla ihmisillä mahdollisuus toimia!

Ei kommentteja: