maanantaina, toukokuuta 12, 2008

Love and peace

Lauantaina oli Helsingissä järjestetty kaksi näyttävää tempausta. Toiseen voi hyvin liittää sanan (lähimmäisen) rakkaus ja toiseen liittynee ainakin nimen perusteella sana rauha. Näistä uutisoi eilinen Helsingin Sanomat oikein osuvasti. Sivulla A 11 oli allekkain näistä tapahtumista tehdyt jutut. "Vanhukset haluavat ulos vanhainkodeista" ja "Greenpeace jatkoi orankimielenosoituksiaan lauantaina Helsingissä".

Ympäristöjärjestö Greenpeace on tunnettu tavastaan vaikuttaa mielipiteisiin näyttävillä mielenosoituksilla. Olen ympäristövaliokunnassa saanut huomata, kuinka asiantuntevaa ja asioihin perehtynyttä väkeä järjestöllä on. Nyt ihmettelen vaan sitä, että olisiko näillä nuorilla ja notkeilla ihmisillä jotain muutakin annettavaa meidän yhteiskunnallemme kuin roikkua päivätolkulla apinapuvuissa huoltoasemilla.

Poliisin resurssit ovat jatkuvasti vähenemässä, samoin vanhainkodeissa asuvien ihmisten mahdollisuudet laadukkaaseen elämään. Useita päiviä jatkuneet pelleilyt huoltoasemilla teettävät runsaasti työtä poliiseille ja tämä ei mielestäni ole sitä poliisin ydintehtävää, jota ihmiset verorahoillaan kustantavat. Näillä samoilla verorahoilla yritetään pitää huolta myös vanhuksista.

Asia, jonka puolesta Greenpeace nyt kampanjoi, on varmasti hyvä ja kannatettava. Itse tavallisena kuluttajana vaan ärsyynnyn tästä toimintatavasta siinä määrin, että vähäiset tankkauskeikkani tulen jatkossakin tekemään juuri Nesteen huoltoasemilla.

Ei kommentteja: