sunnuntaina, toukokuuta 04, 2008

Maakuntaa revitään

Savonlinnalainen kunnallispoliitikko Jarkko Wuorinen (kesk.) oli ottanut vappupuheessaan kantaa sen puolesta, että Savonlinnan seudun Sosterin tulisi lähteä hakemaan yhteistyökumppanuutta Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kanssa.

Omissa puheissani puhuin juuri tästä samasta asiasta! Nimittäin siitä, kuinka maakunnan tulisi pysyä yhtenäisenä ja kuinka maakuntaa hajottavat puheet tulisi lopettaa. Mustasukkaisuus ja kateus eivät ole tämän päivän tapoja asioita hoitaa. Voi näitä savonlinnalaisia. Kun joku joskus kertoisi, mistä nämä ideat ja ajatukset aidosti ovat syntyneet ja mitä pahaa Mikkeli on Savonlinnan kaupungille ja sen asukkaille tehnyt, niin olisin huomattavasti enemmän kartalla.

Nyt tuntuu nimittäin siltä, että tätä aitaa näiden kahden kaupungin välillä korotetaan jatkuvasti ja, että aina tulee uusia avauksia siihen, kuinka toimintoja järkeistetään maakunnan ulkopuolisten tahojen kanssa. Tämä kekseliäisyys ja uusien tapojen esittäminen otettaisiin ihan varmasti innolla ja kiitollisuudella vastaan omassakin maakunnassa, mikäli kehittäminen olisi asukkaiden kannalta myönteistä ja rakentavaa. Näin ei kyllä nyt voi sanoa tapahtuvan.

On päivän selvää, että yksikään kaupunki tai kunta ei tule pärjäämään yksin. Etelä-Savossa haasteet ovat kovempia kuin jossain muualla ja siksi olisi voimat kyettävät yhdistämään. Uhkia maakunnan ulkopuolelta tulee ihan riittävästi ja meidän tulisi yhdessä kyetä näitä torjumaan. Riitelevänä ja ristiriitaisena porukkana meitä on helppo lyödä joka suunnalta. Mielestäni tämä on niin yksinkertainen juttu, että toivoisin kaikkien muittenkin tämän jo ymmärtävän!

Ei kommentteja: