keskiviikkona, toukokuuta 28, 2008

Keskustelua presidentistä

Viime viikolla oli ympäristövaliokunnassa vieraanamme europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) kertomassa ajankohtaisia asioita Euroopan parlamentin näkökulmasta. Pietikäisen kansantajuisesti esittämiä ajatuksia oli ilo kuunnella. Liian monta kertaa politiikassa mukana olevat menevät poliittisen liturgian taakse ja puhuvat asioista niin, ettei niistä kukaan voi mitään ymmärtää. Itse olen tehnyt johtopäätöksen, että tällaiset uudet tai vanhat poliitikot eivät itsekään ihan ymmärrä puhumiaan asioita ja silloin on pakko höpöttää joutavia ja harhauttaa kuulijoita.

Mielenkiinnolla odotan illalla TV 2:n ohjelmaa Punainen lanka, jossa Sirpa Pietikäinen on vieraana keskustelemassa omaishoidosta. Samanlaista sympatiaa olen tuntenut entistä vasemmistoliiton puheenjohtajaa Suvi-Anne Siimestä kohtaan. Olen aikaisemminkin todennut, että siinä oli fiksu nainen ja harmi, että hän oli väärässä puolueessa.

Ymmärrän Eero Heinäluoman näkemyksen siitä, että hän arveli Siimeksen sopivan jopa meidän pressaehdokkaaksemme. Olen samaa mieltä, mutta vasta sen jälkeen, kun hän on kunnostautunut puolueessamme. Muutoinkin keskustelu presindentinvaalista on vielä vähän liian aikaista, annetaan Haloselle vielä työrauha.

Keskustelua presidentistä kyllä käytiin meillä kotonakin. Onni (9 v.) kysyi minulta yhtäkkiä eräänä iltana: "Miksi presidentin valtaoikeuksia halutaan vähentää?" Kysyin puolestani: "Kuka haluaa vähentää ja mistä olet tuollaista kuullut?" Närkästynyt vastaus: "No herranjestas, keskusta haluaa vähentää ja kait sinäkin sen tiedät, kun kerta olet opettaja ja demari."

Ei kommentteja: