sunnuntaina, toukokuuta 04, 2008

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu

SDP:n puheenjohtajat jaksavat vielä kiertää. Valtakunnan mediassa on irvailtu sitä, kuinka vaisulta ja ponnettomalta (ei kuitenkaan onnettomalta) puheenjohtajakamppailu näyttää. Kivireeksikin on tätä haukuttu. Muistutan vaan, että kivirekiäkin tarvitaan:) Itselleni kyllä tulee enemmän mieleen karavaani, jota koirat jaksavat haukkua...Ne tilaisuudet, joissa olen saanut olla paikalla, ovat ainakin olleet täynnä asiaa ja vilkasta keskustelua.

Jos kiinnostavuudella tarkoitetaan jotakin amerikan -tyyliin tehtävää showta, niin sitä ei ole ollut. Onneksi. Meidän puolueen tehtävänä on kuitenkin pyrkiä puuttumaan epäkohtiin ja ihmisten pärjäämiseen arjessa. Ne teemat vetävät joskus vähän vakaviksi, niinkuin jokainen omassakin henkilökohtaisessa elämässään tietää.

Eilen oli Erkki Tuomiojan vuoro vierailla Mikkelissä. En omien vapaapäivän kiireitteni vuoksi ehtinytkään Vaakunaan paikalle, mutta toivottavsti siellä on ollut sali täynnä. Tuomiojaa olen saanut kehua niin monesti monessa yhteydessä, että en sitä nyt tällä palstalla tee. Paitsi, että jokainen joka on hänet livenä tavannut ja kuunnellut hänen analyyttisiä esityksiään, on korjannut käsistystään myönteisempään suuntaan. Viksu ja osaava henkilö kaikinpuolin.

Kiertue jatkuu vielä koko toukokuun ajan. Kaikki ehdokkaat ovat Mikkelissä 26.5. pidettävässä yleisötilaisuudessa, jolloin on viimeiset hetket muodostaa kantansa ja kertoa se omalle puoluekokousedustajalle. Hän yksin joutuu ratkaisun tekemään viimeistään kesäkuun alussa olevassa puoluekokouksessa.

Galluppeja valinnasta tehdään joka tasolla. Erilaisia tuloksia suosikeista tulee vähän eri päivinä, ehkä auringonpaisteellakin on asiaan vaikutusta. Eilen olivat johtokaksikossa Tuomioja ja Urpilainen. En ollut ollenkaan yllättynyt asiasta. Molemmat edustavat sitä rohkeutta ja uudistumishalukkuutta, jota seuraavalta puheenjohtajalta nyt vaaditaan.

Ei kommentteja: