lauantaina, toukokuuta 17, 2008

Työtä ja hupia

Tämän viikonlopun järjestelyissä olen onnistunut loistavasti yhdistämään työn ja huvin. Lähdemme nimittäin tänään Onnin kanssa maakuntamme kaukaisimpaan kolkkaan, Kerimäelle. Siellä pidetään valtakunnalliset kalastusmuseopäivät ja Kekkosen kanssa kalassa -näyttelyn avajaiset. UKK henkilönä on sellainen, että hänen tekemisensä niin maalla kuin merelläkin (tai järvellä) kiinnostavat aina.

Kerimäen kupeessa sijaitsee Punkaharju, jonka upeissa maisemissa on aina ilo kuljeskella. Käymme Onnin kanssa tutustumassa metsämuseo Lustoon ja kenties Retretin taidenäyttelyyn. Onni ei kyllä jälkimmäisestä kauhean innoissaan tuntunut olevan...

Huomenna Kerimäen Eläkkeensaajat täyttävät vuosia ja olen lupautunut juhliin puhujaksi. On taas mukava nähdä maakunnan eläkeläisaktiiveja ja kuulla heidän kommenttejaan vaikkapa terveydenhuollon asiakasmaksujen korotuksista.

Paluumatkalla kierrämme lenkin vielä Enonkosken sankarihautausmaan kautta, jonne on haudattu talvisodassa kaatunut isoisäni. Huomenna on kaatuneiden muistopäivä ja Onninkin on syytä oppia traditioon, että edes silloin pysähdytään ajattelemaan niitä omaisia, jotka ovat henkensä meidän puolestamme uhranneet.

Ei kommentteja: