torstaina, marraskuuta 20, 2008

Harmaata

Presidentin itsenäisyyspäivänjuhlat lähestyvät. Sen olen huomannut paitsi lehtien vanhojen juhlien pukuloiston kertauksesta niin myös tietenkin työhuoneessani olevasta kutsusta. Viime päivien kummallinen uutinen siitä, että joku viksu on tehtaillut väärennettyjä kutsuja linnaan, on harmillista.

Itsenäisyyspäivä on suomalaisille vakava ja tärkeä juhlapäivä. Mielestäni presidentin juhlien kustannuksella pilaileminen on mautonta. Linnanjuhlista voi jokainen olla mitä mieltä tahansa ja me 200, jotka sinne kutsun saamme joka vuosi automaattisesti, olemme juhlissa työmme puolesta ja luonnollisestikin noudatamme kutsua osana hoitamaamme tehtävää.

Suuri osa kutsutuista on kuitenkin sellaisia, joita presidentti on halunnut kutsua mukaan jostain tietystä syystä. Näille ihmisille tilaisuus voi olla ainutkertainen ja he ovat juhlan kaikkine muodollisuuksineen ansainneet. Pilailu asialla ei tunnu heidän puolesta kivalta.

Viimevuotiseen tapaan, en ole omalta osaltani kauhean aktiivinen pukuasiassa ollut. Puvun olen hankkinut Mikkelistä ja se on väriltään (tylsän) harmaa. Värin valinta kertonee jotakin mieleni virkistymisestä, sillä viime vuonna musta oli ainut mahdollinen väri ja jos tätä menoa jatkan, ensi vuonna räväytän varmastikin jollakin tummansinisellä:)

Ei kommentteja: